Fysiotherapie krijgt 86% van Zorgverzekeraars Nederland!

Gepubliceerd op 4 mei 2020 om 07:58

Na lang wachten is zaterdagavond eindelijk het nieuws gekomen waar veel fysiotherapeuten op zaten te wachten. Zorgverzekeraars Nederland maakte bekend hoe praktijkhouders financieel zullen worden gecompenseerd. Zoals het er nu uit ziet zullen de zorgverzekeraars de komende periode een compensatie uitbetalen van 86% van de verloren inkomsten. Veel voorwaarden zijn nog niet bekend. Maar de intentie is wel duidelijk. De bijdrage is bedoeld om vaste lasten te compenseren. Daarbij worden loonkosten expliciet benoemd.

Zoals wij in onze vorige mail aangaven, zijn wij van mening dat werknemers 100% van hun loon doorbetaald zouden moeten krijgen. Toch kregen wij veel reacties waaruit bleek dat sommige werkgevers hun verantwoordelijkheid niet nemen. Bijvoorbeeld door alleen het minimumbedrag of garantiesalaris uit te betalen. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het zou zomaar kunnen dat, door deze regeling, de werkgevers de komende periode richting de 90%-97% van hun normale omzet zullen krijgen. Vooral als de komende tijd langzamerhand wat meer patiënten naar de praktijk mogen komen. De uitgevoerde behandelingen (teleconsulten of normale behandelingen) worden namelijk 100% uitbetaald. Als je werkgever jou dan een lager percentage uitbetaald (bijv. garantiesalaris), zou er een situatie kunnen ontstaan waarin je werkgever zelfs meer aan je verdient dan buiten de corona-tijd.

Wij zijn en blijven dus benieuwd hoe jouw werkgever reageert in deze crisissituatie. Neemt die de verantwoordelijkheid die past bij een werkgever Of zijn hier nog geen afspraken over gemaakt? En wat doet dat met jou als loyaal werknemer? Voel jij je gewaardeerd door je werkgever? Laat het me weten door op deze mail te reageren. Nogmaals, we zullen niet op iedereen direct kunnen reageren. Maar alle informatie zullen wij gebruiken om op te blijven komen voor de rechten van de werknemers. En je reactie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld.

We horen graag van je. Als we meer informatie hebben, zal je meer van ons horen,

Namens het bestuur van fysiovakbond FDV,

Bob van Ravensberg
Voorzitter FDV


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.