Spanning stijgt aan overlegtafel Cao Eerste Lijn Fysiotherapie

Gepubliceerd op 15 november 2021 om 11:05

Als geruime tijd overleggen cao-partijen over een Cao Eerste Lijn Fysiotherapie. Na de zomer heeft dit een tweewekelijkse frequentie gekregen. Nu het erom gaat spannen of het daadwerkelijk lukt een cao af te sluiten, is merkbaar dat het cao-overleg stroever verloopt.

Bij de start van het cao-overleg zijn stuk voor stuk de onderwerpen uit het visiedocument verder uitgewerkt. In de loop der tijd zijn steeds meer cao-teksten ontstaan over tal van artikelen die in de cao moeten komen. In deze periode moeten cao-partijen het eens zien te worden over de inhoud.

Het gaat er om spannen
Met de stip op de horizon voor een nieuwe cao gaat het erom spannen. Het komt er op aan of partijen het eens kunnen worden over de precieze inhoud en de procenten en centen. Dat betekent dat beide partijen stevig aan het onderhandelen zijn over wat zij terug willen zien in de cao.

Totaalpakket
Het is klip en klaar dat Fysiovakbond FDV vindt dat een goed totaalpakket aan arbeidsvoorwaarden moet komen dat recht doet aan jouw professionele inzet. Onze inzet betreft een alleszins redelijk pakket. Om concurrentie te voorkomen willen we tegelijkertijd niet op de bodem uitkomen als je vergelijkt met fysio’s in andere sectoren.

Jij kunt rekenen op onze inzet voor jouw werknemersbelangen. Er is immers geen sector die al zolang zonder cao zit als de eerstelijnsfysio’s. Zodat jij kunt rekenen op de randvoorwaarden om het mooiste vak ter wereld goed te kunnen blijven uitoefenen. We houden je van ontwikkelingen op de hoogte.


«   »