Vijfde zorgverzekeraar verhoogt tarieven voor extra loon werknemers!

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 22:03

Vijf zorgverzekeraars hebben intussen bekend gemaakt dat ze hun tarieven verhogen. Al deze verzekeraars verhogen hun tarief met 1,13% extra om tegemoet te komen aan de wens van de overheid om de salarissen van zorgverleners te verhogen. 

Eerder schreven we al dat het kabinet 675 miljoen euro heeft uitgetrokken om de salarissen van zorgpersoneel extra te verhogen voor komend jaar.

Eerder maakten Eno en Zilveren Kruis al dat zij hun tarieven voor fysiotherapie met 1,13% extra verhogen voor komend jaar. Deze extra stijging is bestemd voor de loonkosten. Het doel is om het salaris voor werknemers te verbeteren.

Nu hebben ook Menzis, VGZ en Caresq aangegeven dat ze hun tarief voor fysiotherapie verhogen. 

Waarom verhogen zorgverzekeraars de tarieven?

Het kabinet heeft extra geld vrijgemaakt (675 miljoen euro) voor de salarissen van zorgpersoneel. Omdat fysiotherapie via de zorgverzekeraar wordt vergoed, verhogen zorgverzekeraars de tarieven. Zo kunnen fysio-werknemers in de eerste lijn ook een loonsverhoging krijgen. De bedoeling is dat de middeninkomens (waar fysiotherapeuten ook over het algemeen onder vallen) er 1,5% extra op vooruit gaan komend jaar. Deze extra salarisverhoging kan je werkgever betalen van de hogere premies die zorgverzekeraars uitbetalen.

Bron: KNGF


«   »