Zorgverzekeraars: tariefsverhoging is voor werknemers

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 10:14

Kort samengevat:

• Zorgverzekeraars hebben het deel van hun tarieven dat bedoeld is voor de loonkosten met 1,13% verhoogd.
  • Dit geld is bedoeld om het salaris van jou als werknemer met 1,13% te verhogen.

In de Tweede Kamer werd vorig jaar een motie aangenomen om de zorgsalarissen te verhogen. Vrijwel alle zorgverzekeraars, waaronder Eno, Zilveren Kruis, Caresq, Menzis, VGZ, A.S.R., CZ, DSW en ONVZ, hebben hun tarieven verhoogd om deze motie uit te voeren. Dit betekent dat ze hun tarieven extra hebben verhoogd, waardoor zorgpersoneel 1,13% extra salarisverhoging krijgt in 2022.

Loonkostencomponent omhoog met 1,13%

De zorgverzekeraars zeggen dat ze hun tarieven onderverdelen. De loonkostencomponent is met 1,13% extra verhoogd. Dit betekent bij de meeste zorgverzekeraars dat de tarieven 0,8% extra zijn gestegen. Dit betekent dat je werkgever de ruimte heeft om je salaris met 1,13% extra te verhogen.

Zorgverzekeraars en de overheid hebben aangegeven dat de tariefsverhoging ten goede moet komen aan het personeel. Fysiovakbond-FDV verwacht dan ook dat alle werkgevers de wens van de zorgverzekeraars en de overheid volgen en de salarissen van hun werknemers met 1,13% extra verhogen.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je nog vragen over bovenstaand bericht of wil je weten hoe het precies zit? Stuur ons een bericht op fdv@fysiovakbond.nl.

Bron: KNGF