Ik wil:

Laatste nieuws

Enorme stap in Cao Eerstelijn Fysiotherapie gezet

Werkgeversvereniging WVF en Fysiovakbond FDV hebben op 21 november op de belangrijkste punten overeenstemming bereikt om te komen tot een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao voor fysio’s in de eerstelijn. Dit betekent een enorme stap vooruit voor de sector.

Lees meer »

Arbeidsvoorwaarden

Overheid vergoed tot €1000 voor opleiding via STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 komt er een nieuwe regeling voor werknemers om een bijdrage tot € 1000 in je studiekosten vergoed te krijgen vanuit de overheid. Werkenden en werkzoekenden kunnen dit aanvragen voor scholing en ontwikkeling. De regeling vervangt de huidige fiscale aftrekregeling voor scholingskosten. Dit jaar kan je voor het laatst bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten over 2021 aftrekken. 

Lees meer »

Teken nooit zomaar een addendum van je werkgever!

Tot onze verrassing heeft Werkgeversvereniging Fysiotherapie (WVF) met BDO Legal recent een addendum op de arbeidsovereenkomst ontwikkeld. Het kan zijn dat jouw werkgever je dit addendum ter ondertekening voorlegt, waarin nieuwe afspraken worden gemaakt over de arbeidsduur en het maandsalaris. Dat is dus niet niks. Los van het feit dat de ene situatie niet de andere is, betekent dit nog niet dat afspraken in een addendum voor jou per definitie gunstig uitpakken. Advies is om aan je werkgever een pro forma salarisstrook te vragen, zodat je het bruto en netto salaris kunt vergelijken met je salaris in het voorgaande jaar. Fysiovakbond FDV adviseert ook om het addendum eerst te laten checken door een arbeidsrechtjurist.

Lees meer »

Wijziging in je arbeidsovereenkomst? Laat het checken!

Een wijziging of toevoeging van je arbeidsovereenkomst kan iets kleins lijken. Je werkgever komt binnen om te vragen of je dat addendum nog eventjes wilt tekenen (een toevoeging aan je arbeidsovereenkomst). Of je krijgt een nieuw contract, omdat je eerste contract afloopt. Of het nu gaat om een geheel nieuw contract of een wijziging, hoe klein ook, het is goed om dit altijd eerst te laten controleren door een jurist.

Lees meer »

Hoge WW-premie bij variabele beloning

Begin november publiceerde VvAA een bericht over de hoogte van de WW-premie bij variabele beloning. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) geeft aan dat bij een vast arbeidscontract met een variabele beloning de hoge WW-premie van toepassing is. Dit kan ook gevolgen hebben voor jou als werknemer. In dit artikel leggen we uit wat de WW-premie is en wat die gevolgen voor jou als werknemer kunnen zijn.

Lees meer »

Wachtdagen? Liever niet!

Als je ziek wordt, krijg je als werknemer meestal te maken met wachtdagen. Dit zijn de dagen waarop je werkgever je salaris niet doorbetaald als je ziek wordt. Hoe zit het met de wetten en regels rondom wachtdagen? En waarom zijn die wachtdagen voor jou als werknemer nadelig?

Lees meer »

Mag je werkgever zomaar je salaris wijzigen?

Het salaris dat je afspreekt met je werkgever wordt vastgelegd in je arbeidsovereenkomst. Loon is een primaire arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat je werkgever niet zomaar je loon mag wijzigen. Je hebt instemming van de werknemer nodig om het salaris te wijzigen. Of je moet als werkgever zeer zwaarwegende belangen hebben die een loonwijziging kunnen rechtvaardigen.

Lees meer »

Corona-updates

Loondoorbetalingsplicht bij quarantaine

Met de opvlamming van het coronavirus krijg je er deze winter waarschijnlijk weer mee te maken: je moet in quarantaine. Vervelend voor jou, maar ook voor je werkgever. Als fysiotherapeut is thuis werken namelijk lastig. We krijgen veel verhalen te horen van collega's over de loondoorbetaling bij quarantaine. Het is een ingewikkeld verhaal die per situatie verschillend is.

Lees meer »

Vijf veelgestelde vragen over de komende vakanties in coronatijd

In ziekenhuizen en op IC’s liggen steeds minder COVID-patiënten, maar de besmettingen nemen weer toe. Terug naar het oude normaal is het dus nog zeker niet en veel zorgmedewerkers zien een drukke zomer tegemoet. Je wilt graag weten waar je aan toe bent voordat je op vakantie gaat. We zetten een aantal vragen en antwoorden op een rij over de wet- en regelgeving rondom vakantie in coronatijd.

Lees meer »

Vakantie in coronatijd: hoe zit dat eigenlijk?

Ook dit jaar (en afgelopen jaar) heb je vakantiedagen gekregen. Het is de bedoeling dat je je vakantiedagen opneemt om tot rust te komen. Daarom zijn er een aantal wettelijke regels opgesteld. De belangrijkste staan hier op een rijtje.

Lees meer »

Fysiotherapie krijgt 86% van Zorgverzekeraars Nederland!

Na lang wachten is zaterdagavond eindelijk het nieuws gekomen waar veel fysiotherapeuten op zaten te wachten. Zorgverzekeraars Nederland maakte bekend hoe praktijkhouders financieel zullen worden gecompenseerd. Zoals het er nu uit ziet zullen de zorgverzekeraars de komende periode een compensatie uitbetalen van 86% van de verloren inkomsten. Veel voorwaarden zijn nog niet bekend. Maar de intentie is wel duidelijk. De bijdrage is bedoeld om vaste lasten te compenseren. Daarbij worden loonkosten expliciet benoemd.

Lees meer »