Ik wil:

Laatste nieuws

Enorme stap in Cao Eerstelijn Fysiotherapie gezet

Werkgeversvereniging WVF en Fysiovakbond FDV hebben op 21 november op de belangrijkste punten overeenstemming bereikt om te komen tot een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao voor fysio’s in de eerstelijn. Dit betekent een enorme stap vooruit voor de sector.

Lees meer »

Arbeidsvoorwaarden

Nieuwe baan? Laat je arbeidscontract checken!

Aan het rondkijken naar een nieuwe baan? Of misschien al een sollicitatiebrief de deur uit gedaan? Of al van plan een nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen? Dat is natuurlijk goed nieuws voor jouw loopbaan. Maak een mooie start en lees onze tips.

Lees meer »

Concurrentiebeding: wat zegt de wet hierover?

Veel collega's in de eerste lijn hebben een concurrentiebeding in hun arbeidsovereenkomst staan. De werkgever wil dit vaak opnemen om te voorkomen dat een werknemer zijn of haar cliënten meeneemt bij het wisselen van baan of wanneer een werknemer voor zichzelf begint. Op zich geen vreemde gedachte. Maar we krijgen van collega's soms vreemde verhalen te horen. Ook bij rechtshulp en ledenvoorlichting van het KNGF en FBZ komen veel vragen binnen over het concurrentie- en relatiebeding. 

Lees meer »

Ouderschapsverlof deels betaald vanaf augustus 2022

Op 20 april stemde de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel over betaald ouderschapsverlof. Dit geeft jonge ouders meer ruimte om het werk met het jonge ouderschap te combineren. Vanaf 2 augustus 2022 krijgen ouders negen weken van het ouderschapsverlof doorbetaald.

Lees meer »

Loondoorbetaling bij sneeuwval

Nederland heeft in jaren niet zoveel sneeuw gezien als in de tweede week van februari. Schaatsen, sneeuwpoppen bouwen, chocolademelk drinken, het hoort allemaal bij de winterkou. Maar er is nog iets anders waar je als fysiotherapeut mee te maken krijgt: patiënten bellen af vanwege het de gladheid. Dat betekent voor collega's met een variabel salaris (all-in loon) dat ze minder betaald krijgen deze maand. Want ze hebben minder behandelingen gegeven.

Lees meer »

Vakantie: wat zegt de wet hierover?

Elk jaar heb je recht op vakantie. Je kunt natuurlijk niet zomaar je spullen pakken en vertrekken. Eerst overleg je met je werkgever wanneer je op vakantie kunt. In principe moet je werkgever toestemming geven voor jouw vakantie, tenzij er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn waardoor de vakantie niet mogelijk is op dat moment. Als je werkgever de vakantie niet goedkeurt, moet hij dit binnen twee weken schriftelijk aangeven. Bovendien heb je dan het recht om je vakantie op een ander moment op te nemen.

Lees meer »

Corona-updates

Loondoorbetalingsplicht bij quarantaine

Met de opvlamming van het coronavirus krijg je er deze winter waarschijnlijk weer mee te maken: je moet in quarantaine. Vervelend voor jou, maar ook voor je werkgever. Als fysiotherapeut is thuis werken namelijk lastig. We krijgen veel verhalen te horen van collega's over de loondoorbetaling bij quarantaine. Het is een ingewikkeld verhaal die per situatie verschillend is.

Lees meer »

Vijf veelgestelde vragen over de komende vakanties in coronatijd

In ziekenhuizen en op IC’s liggen steeds minder COVID-patiënten, maar de besmettingen nemen weer toe. Terug naar het oude normaal is het dus nog zeker niet en veel zorgmedewerkers zien een drukke zomer tegemoet. Je wilt graag weten waar je aan toe bent voordat je op vakantie gaat. We zetten een aantal vragen en antwoorden op een rij over de wet- en regelgeving rondom vakantie in coronatijd.

Lees meer »

Vakantie in coronatijd: hoe zit dat eigenlijk?

Ook dit jaar (en afgelopen jaar) heb je vakantiedagen gekregen. Het is de bedoeling dat je je vakantiedagen opneemt om tot rust te komen. Daarom zijn er een aantal wettelijke regels opgesteld. De belangrijkste staan hier op een rijtje.

Lees meer »

Fysiotherapie krijgt 86% van Zorgverzekeraars Nederland!

Na lang wachten is zaterdagavond eindelijk het nieuws gekomen waar veel fysiotherapeuten op zaten te wachten. Zorgverzekeraars Nederland maakte bekend hoe praktijkhouders financieel zullen worden gecompenseerd. Zoals het er nu uit ziet zullen de zorgverzekeraars de komende periode een compensatie uitbetalen van 86% van de verloren inkomsten. Veel voorwaarden zijn nog niet bekend. Maar de intentie is wel duidelijk. De bijdrage is bedoeld om vaste lasten te compenseren. Daarbij worden loonkosten expliciet benoemd.

Lees meer »