Ik wil:

Laatste nieuws

Cao-partijen weer met elkaar in gesprek over cao voor fysio’s in de eerste lijn

Begin dit jaar liep het overleg vast over de Cao Eerste Lijn Fysiotherapie, nadat werkgeversvereniging WVF aangaf met de onderhandelingen te moeten stoppen. Voor beide partijen blijft het belang van het bereiken van een nieuwe cao echter onverminderd groot. Intussen hebben Fysiovakbond FDV en WVF weer contact met elkaar gehad. De onderhandelingsgesprekken zijn met wederzijds vertrouwen hervat. Er zijn al twee goede gesprekken geweest. Dit krijgt eind augustus een vervolg.

Lees meer »

Fysiovakbond-FDV op de Dag van de Fysiotherapeut

Afgelopen zaterdag bezochten honderden collega's de Dag van de Fysiotherapeut. Bob van Ravensberg en Rick Even waren namens Fysiovakbond-FDV aanwezig om met jullie het gesprek aan te gaan. Meer dan 150 collega's kwamen bij ons langs, zowel werknemers als werkgevers. We spraken jullie o.a. over de noodzaak van een cao en het belang van goede arbeidsvoorwaarden. We inventariseerden onder werkgevers en werknemers wat ze een redelijk salaris zouden vinden voor fysioherapeuten in de eerstelijn. 85% van de collega’s gaven aan dat ze €30 of meer een redelijk uurloon vinden. Dit salaris is vergelijkbaar met dat van collega’s in de tweede en derde lijn. Met jullie input gaan we weer aan de slag. Er staat een nieuw gesprek met de Werkgeversvereniging WVF gepland. Hopelijk geeft dit ons de ingang om de onderhandelingen opnieuw te hervatten.

Lees meer »

Arbeidsvoorwaarden

Concurrentiebeding: wat zegt de wet hierover?

Veel collega's in de eerste lijn hebben een concurrentiebeding in hun arbeidsovereenkomst staan. De werkgever wil dit vaak opnemen om te voorkomen dat een werknemer zijn of haar cliënten meeneemt bij het wisselen van baan of wanneer een werknemer voor zichzelf begint. Op zich geen vreemde gedachte. Maar we krijgen van collega's soms vreemde verhalen te horen. Ook bij rechtshulp en ledenvoorlichting van het KNGF en FBZ komen veel vragen binnen over het concurrentie- en relatiebeding. 

Lees meer »

Ouderschapsverlof deels betaald vanaf augustus 2022

Op 20 april stemde de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel over betaald ouderschapsverlof. Dit geeft jonge ouders meer ruimte om het werk met het jonge ouderschap te combineren. Vanaf 2 augustus 2022 krijgen ouders negen weken van het ouderschapsverlof doorbetaald.

Lees meer »

Loondoorbetaling bij sneeuwval

Nederland heeft in jaren niet zoveel sneeuw gezien als in de tweede week van februari. Schaatsen, sneeuwpoppen bouwen, chocolademelk drinken, het hoort allemaal bij de winterkou. Maar er is nog iets anders waar je als fysiotherapeut mee te maken krijgt: patiënten bellen af vanwege het de gladheid. Dat betekent voor collega's met een variabel salaris (all-in loon) dat ze minder betaald krijgen deze maand. Want ze hebben minder behandelingen gegeven.

Lees meer »

Vakantie: wat zegt de wet hierover?

Elk jaar heb je recht op vakantie. Je kunt natuurlijk niet zomaar je spullen pakken en vertrekken. Eerst overleg je met je werkgever wanneer je op vakantie kunt. In principe moet je werkgever toestemming geven voor jouw vakantie, tenzij er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn waardoor de vakantie niet mogelijk is op dat moment. Als je werkgever de vakantie niet goedkeurt, moet hij dit binnen twee weken schriftelijk aangeven. Bovendien heb je dan het recht om je vakantie op een ander moment op te nemen.

Lees meer »

Wet WIEG voor fysiotherapeuten

Vanaf 1 juli kunnen vaders en partners tot vijf weken geboorteverlof opnemen bij de geboorte van hun kind. De wet WIEG (Wet invoering extra geboorteverlof) geldt voor alle werknemers in loondienst. Wat zijn de spelregels hiervoor? En wat moet je regelen? Fysiotherapeut Marleen, moeder van de pasgeboren Job, vertelt hoe het zit.

Lees meer »

Corona-updates

Loondoorbetalingsplicht bij quarantaine

Met de opvlamming van het coronavirus krijg je er deze winter waarschijnlijk weer mee te maken: je moet in quarantaine. Vervelend voor jou, maar ook voor je werkgever. Als fysiotherapeut is thuis werken namelijk lastig. We krijgen veel verhalen te horen van collega's over de loondoorbetaling bij quarantaine. Het is een ingewikkeld verhaal die per situatie verschillend is.

Lees meer »

Vijf veelgestelde vragen over de komende vakanties in coronatijd

In ziekenhuizen en op IC’s liggen steeds minder COVID-patiënten, maar de besmettingen nemen weer toe. Terug naar het oude normaal is het dus nog zeker niet en veel zorgmedewerkers zien een drukke zomer tegemoet. Je wilt graag weten waar je aan toe bent voordat je op vakantie gaat. We zetten een aantal vragen en antwoorden op een rij over de wet- en regelgeving rondom vakantie in coronatijd.

Lees meer »

Vakantie in coronatijd: hoe zit dat eigenlijk?

Ook dit jaar (en afgelopen jaar) heb je vakantiedagen gekregen. Het is de bedoeling dat je je vakantiedagen opneemt om tot rust te komen. Daarom zijn er een aantal wettelijke regels opgesteld. De belangrijkste staan hier op een rijtje.

Lees meer »

Fysiotherapie krijgt 86% van Zorgverzekeraars Nederland!

Na lang wachten is zaterdagavond eindelijk het nieuws gekomen waar veel fysiotherapeuten op zaten te wachten. Zorgverzekeraars Nederland maakte bekend hoe praktijkhouders financieel zullen worden gecompenseerd. Zoals het er nu uit ziet zullen de zorgverzekeraars de komende periode een compensatie uitbetalen van 86% van de verloren inkomsten. Veel voorwaarden zijn nog niet bekend. Maar de intentie is wel duidelijk. De bijdrage is bedoeld om vaste lasten te compenseren. Daarbij worden loonkosten expliciet benoemd.

Lees meer »