Ik wil:

Laatste nieuws

Met de nieuwe cao kunnen je arbeidsvoorwaarden er niet op achteruit gaan!

Als er straks een nieuwe Cao Eerstelijn Fysiotherapie komt, kun je er als werknemer niet op achteruit gaan. Werkgevers en werknemers hebben namelijk afgesproken dat er een cao met een minimum karakter wordt afgesproken. Volgens de wet mag de werkgever alleen van de afspraken afwijken als dit gunstig uitpakt voor de werknemer. De cao geeft dus de minimale afspraken aan. Als jouw huidige arbeidsvoorwaarden boven de afspraken in de nieuwe cao liggen, blijft die afspraak staan. 

Lees meer »

Cao-partijen weer met elkaar in gesprek over cao voor fysio’s in de eerste lijn

Begin dit jaar liep het overleg vast over de Cao Eerste Lijn Fysiotherapie, nadat werkgeversvereniging WVF aangaf met de onderhandelingen te moeten stoppen. Voor beide partijen blijft het belang van het bereiken van een nieuwe cao echter onverminderd groot. Intussen hebben Fysiovakbond FDV en WVF weer contact met elkaar gehad. De onderhandelingsgesprekken zijn met wederzijds vertrouwen hervat. Er zijn al twee goede gesprekken geweest. Dit krijgt eind augustus een vervolg.

Lees meer »

Fysiovakbond-FDV op de Dag van de Fysiotherapeut

Afgelopen zaterdag bezochten honderden collega's de Dag van de Fysiotherapeut. Bob van Ravensberg en Rick Even waren namens Fysiovakbond-FDV aanwezig om met jullie het gesprek aan te gaan. Meer dan 150 collega's kwamen bij ons langs, zowel werknemers als werkgevers. We spraken jullie o.a. over de noodzaak van een cao en het belang van goede arbeidsvoorwaarden. We inventariseerden onder werkgevers en werknemers wat ze een redelijk salaris zouden vinden voor fysioherapeuten in de eerstelijn. 85% van de collega’s gaven aan dat ze €30 of meer een redelijk uurloon vinden. Dit salaris is vergelijkbaar met dat van collega’s in de tweede en derde lijn. Met jullie input gaan we weer aan de slag. Er staat een nieuw gesprek met de Werkgeversvereniging WVF gepland. Hopelijk geeft dit ons de ingang om de onderhandelingen opnieuw te hervatten.

Lees meer »

Arbeidsvoorwaarden

De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans: waar moet je als werknemer op letten?

Op 1 januari 2020 is de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingegaan. Dat heeft gevolgen, ook voor jou als werknemer. De kans is groot dat je werkgever je op basis van deze nieuwe wet een nieuw contract aanbiedt. Waar moet je als werknemer in de fysiotherapie op letten bij zo'n nieuw contract? En wat voor gevolgen heeft de wet als je contract hetzelfde blijft?

Lees meer »

Geen opzegtermijn bij een tijdelijk contract?

Je hebt een nieuwe baan gevonden, maar je moet dit nog tegen je huidige werkgever zeggen. Op het moment heb je een jaarcontract, wat je in goed vertrouwen hebt ondertekent. Over vier maanden loopt het contract af. Maar bij het tekenen heb je één dingetje gemist.

Lees meer »

Bouw ik wel genoeg pensioen op?

Het pensioenfonds is voor veel collega's een hoofdpijndossier. Werk je in de eerste lijn, dan bouw je verplicht pensioen op bij Stichting Pensioenfonds Fysiotherapie. De premies hiervoor dragen de meeste fysiotherapeuten zelf af.

Lees meer »

Corona-updates

Loondoorbetalingsplicht bij quarantaine

Met de opvlamming van het coronavirus krijg je er deze winter waarschijnlijk weer mee te maken: je moet in quarantaine. Vervelend voor jou, maar ook voor je werkgever. Als fysiotherapeut is thuis werken namelijk lastig. We krijgen veel verhalen te horen van collega's over de loondoorbetaling bij quarantaine. Het is een ingewikkeld verhaal die per situatie verschillend is.

Lees meer »

Vijf veelgestelde vragen over de komende vakanties in coronatijd

In ziekenhuizen en op IC’s liggen steeds minder COVID-patiënten, maar de besmettingen nemen weer toe. Terug naar het oude normaal is het dus nog zeker niet en veel zorgmedewerkers zien een drukke zomer tegemoet. Je wilt graag weten waar je aan toe bent voordat je op vakantie gaat. We zetten een aantal vragen en antwoorden op een rij over de wet- en regelgeving rondom vakantie in coronatijd.

Lees meer »

Vakantie in coronatijd: hoe zit dat eigenlijk?

Ook dit jaar (en afgelopen jaar) heb je vakantiedagen gekregen. Het is de bedoeling dat je je vakantiedagen opneemt om tot rust te komen. Daarom zijn er een aantal wettelijke regels opgesteld. De belangrijkste staan hier op een rijtje.

Lees meer »

Fysiotherapie krijgt 86% van Zorgverzekeraars Nederland!

Na lang wachten is zaterdagavond eindelijk het nieuws gekomen waar veel fysiotherapeuten op zaten te wachten. Zorgverzekeraars Nederland maakte bekend hoe praktijkhouders financieel zullen worden gecompenseerd. Zoals het er nu uit ziet zullen de zorgverzekeraars de komende periode een compensatie uitbetalen van 86% van de verloren inkomsten. Veel voorwaarden zijn nog niet bekend. Maar de intentie is wel duidelijk. De bijdrage is bedoeld om vaste lasten te compenseren. Daarbij worden loonkosten expliciet benoemd.

Lees meer »