Laatste cao-nieuws!

Met de nieuwe cao kunnen je arbeidsvoorwaarden er niet op achteruit gaan!

Als er straks een nieuwe Cao Eerstelijn Fysiotherapie komt, kun je er als werknemer niet op achteruit gaan. Werkgevers en werknemers hebben namelijk afgesproken dat er een cao met een minimum karakter wordt afgesproken. Volgens de wet mag de werkgever alleen van de afspraken afwijken als dit gunstig uitpakt voor de werknemer. De cao geeft dus de minimale afspraken aan. Als jouw huidige arbeidsvoorwaarden boven de afspraken in de nieuwe cao liggen, blijft die afspraak staan. 

Lees meer »

Cao-partijen weer met elkaar in gesprek over cao voor fysio’s in de eerste lijn

Begin dit jaar liep het overleg vast over de Cao Eerste Lijn Fysiotherapie, nadat werkgeversvereniging WVF aangaf met de onderhandelingen te moeten stoppen. Voor beide partijen blijft het belang van het bereiken van een nieuwe cao echter onverminderd groot. Intussen hebben Fysiovakbond FDV en WVF weer contact met elkaar gehad. De onderhandelingsgesprekken zijn met wederzijds vertrouwen hervat. Er zijn al twee goede gesprekken geweest. Dit krijgt eind augustus een vervolg.

Lees meer »

Fysiovakbond-FDV op de Dag van de Fysiotherapeut

Afgelopen zaterdag bezochten honderden collega's de Dag van de Fysiotherapeut. Bob van Ravensberg en Rick Even waren namens Fysiovakbond-FDV aanwezig om met jullie het gesprek aan te gaan. Meer dan 150 collega's kwamen bij ons langs, zowel werknemers als werkgevers. We spraken jullie o.a. over de noodzaak van een cao en het belang van goede arbeidsvoorwaarden. We inventariseerden onder werkgevers en werknemers wat ze een redelijk salaris zouden vinden voor fysioherapeuten in de eerstelijn. 85% van de collega’s gaven aan dat ze €30 of meer een redelijk uurloon vinden. Dit salaris is vergelijkbaar met dat van collega’s in de tweede en derde lijn. Met jullie input gaan we weer aan de slag. Er staat een nieuw gesprek met de Werkgeversvereniging WVF gepland. Hopelijk geeft dit ons de ingang om de onderhandelingen opnieuw te hervatten.

Lees meer »

Hoe nu verder met de Cao Eerste lijn Fysiotherapie?

In januari trokken de werkgevers zich terug uit de onderhandelingen voor de Cao Eerste Lijn Fysiotherapie. Fysiovakbond FDV kreeg hier veel teleurgestelde reacties over. Op verschillende kanalen zagen we dat ook werkgevers teleurgesteld reageren. Iedereen snapt dat de sector er moeilijk voor staat. Tegelijkertijd lijkt iedereen het erover eens te zijn dat de sector een cao verdient. Als we fundamenteel de arbeidsvoorwaarden willen verbeteren, is een cao voor fysiotherapeuten in de eerste lijn hard nodig.

Lees meer »