Aansluiten bij FDV?

Je oefent het mooiste vak uit ter wereld en doet je werk met plezier. Je zorgt goed voor anderen, maar ook voor jezelf? Niemand wil tijdens vakantie wakker liggen of je de huur nog wel kan betalen, door een dip in je inkomen omdat je dan even niet werkt. Of vind je het gewoon dat je na 20 jaar nog steeds hetzelfde salaris krijgt en je pensioenpremie zelf betaalt?

Sluit aan en denk vooral mee

De arbeidsvoorwaardenontwikkeling voor fysio’s in een vrijgevestigde praktijk staat al erg lang stil. Dat moet veranderen, vinden de leden van FDV. Ze stemden in juli 2020 in met de koers voor de Cao Fysiotherapie Eerste Lijn. Als het aan cao-partijen Fysiovakbond FDV en werkgeversvereniging WVF ligt, komt er een eigentijdse cao die aansluit bij de professionele ontwikkeling van het beroep. Want dat heeft gelukkig niet stilgestaan. De koers is dus helder, maar er is eerst nog werk aan de winkel. We willen wel afspraken maken die kunnen rekenen op draagvlak in het veld.

Hoe lid worden?

Wij vertegenwoordigen ook jouw werknemersbelangen aan de cao-tafel zodra je lid bent van beroepsvereniging KNGF. Als fysio in een vrijgevestigde praktijk ben je automatisch bij Fysiovakbond FDV aangesloten. Je kan rekenen op onze inzet om jouw positie als professional te versterken. Het vakbondslidmaatschap kost je niets extra.

De voordelen op een rij

 • Stemrecht
  Jouw stem telt bij een cao-akkoord. Zo kan je aangeven of je je kan vinden in de gemaakte cao-afspraken. Alleen als een meerderheid instemt, zetten we de afspraken om in een daadwerkelijke cao.
  Leden hebben immers het laatste woord.
 • Denk mee in de klankbordgroep
  Zo heb je directe invloed op de afspraken in de eerstvolgende Cao Fysiotherapie Eerste Lijn. Je wisselt ervaringen van de werkvloer uit en denkt mee over noodzakelijke veranderingen. Uitwisseling gebeurt vooral digitaal. Meld je aan via fdv@fysiovakbond.nl
 • Goed op de hoogte
  Als lid ben je automatisch op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Op www.fysiovakbond.nl vind je de laatste info.
 • Trek aan de bel
  Je kunt bij Fysiovakbond FDV terecht voor vragen over de cao.
 • Arbeidsrechtelijke issues?
  Met het complete loondienstpakket kun je voor arbeidsrechtelijke vragen of problemen een beroep doen op juridische hulp van het KNGF.